OPEN Research Support
head

Professor
Per Pfeiffer
Department of Oncology, Odense University Hospital


Projekt styring
Projekt status    Open
 
Data indsamlingsdatoer
Start 15.11.2020  
Slut 01.11.2025  
 Treatment of pancreatic cancer patients in an unselected cohort in the region of Southern Denmark.

Short summary

Selv i Danmark med et velfungerende offentligt sundhedsvæsen kan der være forskelle i resultaterne, hvorfor der er fokus på mulige forskelle mellem regionerne. Derfor har den danske pancreascancer-gruppe (DPCG), via tilgængelige danske registre, opgjort behandling og overlevelse og fundet væsentlige forskelle blandt behandlende afdelinger (Rasmussen et al, EJC 2020). For at sikre at register-data er tilstrækkeligt valide, ønsker vi at registrere behandling og overlevelse for alle patienter med pancreascancer i Region Syddanmark i perioden 2010-2018.


Rationale

Hvis antal af patienter og effekt af behandling er som forventet i tilgængelige register-data vil det øge værdien af fremtidige studier med register-data, og det vil være af stor værdi for både patienter, behandlende personale og regioner. I store dele af den vestlige verden er tre-stof kemo (FOLFIRINOX) standard men denne 3-stof behandling giver desværre også mange bivirkninger. De seneste register-data (Rasmussen et al, EJC 2020) antyder at det 2 stof regime der anvendes på Onkologisk afdeling i Odense er lige så effektivt som FOLFIRINOX og hvis dette kan bekræftes i det planlagte forskningsprojekt vil det være at stor betydning for fremtidige patienter, der vil få tilbudt en effektiv og mere tolerabel behandling.


Description of the cohort

Kohorten består af alle patienter med pancreas-cancer, der har været tilknyttet Onkologisk Afdeling på OUH fra 2010-2018.


Data and biological material

Data fra Dansk Pancreas Cancer Database (DPCD) samt data fra patientjournaler, herunder behandling, effekt, overlevelse, indlæggelser, køn, alder og blodprøversvar.


Collaborating researchers and departments

Onkologisk Afd. R, Odense Universitetshospital

  • Stine Brændegaard Winther
  • Tea Dono Saric
  • Mathilde Weisz Ejlsmark