Projektkoordinering & CTU
OPEN hjælper dit forskningsprojekt på vej
Projektkoordineringen ved OPEN hjælper med en række opgaver, der oftest ligger i starten af et projekt.
Projektkoordinering står for optagelsesmøder med de enkelte projekter, hvor det afklares hvilke af de øvrige faciliteter det pågældende projekt ønsker at gøre brug af.
Der tilbydes gennemgang af f.eks. deltagerinformationer, samtykkeerklæringer og protokoller, samt juridisk rådgivning i forhold til nødvendige tilladelser til de enkelte projekter.
Det er også her, du kan henvende dig med mere generelle spørgsmål om OPEN, f.eks. om de forskellige faciliteter, både før og under et projekt.
OPEN CTU hjælper OUH forskere med planlægning og afvikling af randomiserede kliniske forsøg (interventionsstudier) og yder både videnskabelig og administrativ assistance til OUH afdelinger, når de ønsker at deltage i industriinitierede forsøg.
OPEN CTU er et samarbejde mellem OPEN og Center for Evidens Baseret Medicin Odense (CEBMO). Vi integrerer eksisterende kompetencer fra de to enheder for at yde den rette hjælp til de randomiserede kliniske forsøg på OUH.
I OPEN CTU understøtter vi via vores assistance til forskerne afdelingerne på OUH i deres arbejde for at indfri forskningsstrategiens mål om, at antallet af kliniske forsøg af høj international kvalitet stiger årligt i alle forskningsenheder.
Læs mere om OPEN CTU
Regeringen og Danske Regioner ville i 2012 skabe bedre rammer for samarbejdet om klinisk forskning mellem det offentlige sundhedsvæsen og industrien. Et af initiativerne var etablering af det nationale koordinatornetværk Trial Nation, der bl.a. behandler feasibility-forespørgsler fra industrien. Pharmakoordinatoren er desuden kontaktpunkt for generelle spørgsmål og henvendelser fra projektpersonale relateret til industri-initieret forskning.
Det er på OUH besluttet, at alle forsøg der ønskes registreret i ClinicalTrials.gov, fremover skal registreres under en centralt administreret organisationsprofil for OUH, der af ClinicalTrials.gov kaldes OdenseUH. Denne profil varetages af OPEN.
Proceduren er:
Du har ikke tidligere registreret forsøg i ClinicalTrails.gov
Du skal sende en e-mail til OUH.OPEN.ClinicalTrialsGov@rsyd.dk, hvor det fremgår, at du ønsker en individuel bruger med tilknytning til organisationen Odense University Hospital.
Dit fulde navn, rsyd-mail samt telefonnummer skal fremgå af mailen. Når du er oprettet, skal du selv registrere forsøget i ClinicalTrials.gov.
Uddybende vejledning til denne registrering ses her: - Overview (clinicaltrials.gov)
Du har tidligere registreret forsøg i Clinical Trails.gov
Ændringen er blot, at det nu er OPEN, der administrativt skal godkende og frigive forsøget til review hos ClinicalTrials.gov. OPEN får automatisk besked, når forsøget oprettes under Odense University Hospital
Det er stadig dig, som er ansvarlig for, at registreringen er fyldestgørende.
Kriterier for indhold fremgår af Protocol Registration and Document Upload Quality Control Review Criteria (clinicaltrials.gov).
Vær opmærksom på, at der er visse krav til opdatering, herunder at du skal gennemgå oplysningerne for aktive forsøg mindst én gang årligt. Læs mere her.
Ved spørgsmål, kontakt administrator på OUH.OPEN.ClinicalTrialsGov@rsyd.dk eller OPEN Projektkoordinering: open@rsyd.dk tlf.nr. 51 25 14 13.