Projektkoordinering
OPEN hjælper dit forskningsprojekt på vej
Projektkoordineringen ved OPEN hjælper med en række opgaver, der oftest ligger i starten af et projekt.
Projektkoordinering står for optagelsesmøder med de enkelte projekter, hvor det afklares hvilke af de øvrige faciliteter det pågældende projekt ønsker at gøre brug af.
Der tilbydes feedback på deltagerinformationer, samtykkeerklæringer og protokoller, samt juridisk rådgivning i forhold til nødvendige tilladelser og aftaler til de enkelte projekter.
Det er også her, du kan henvende dig med mere generelle spørgsmål om OPEN, for eksempel om de forskellige faciliteter, både før og under et projekt.
Udover den indledende sparring med OPEN projektkoordinering er det også muligt at tilkøbe mere dybdegående projektkoordinering ”OPEN Projektkoordinering+”.
Det kan eksempelvis være, at projektet har brug for en gennemgående assistance i hele projektets løbetid. I OPEN Projektkoordinering+ kan projektkoordinatoren varetage en række praktiske opgaver i samarbejde med forskeren.
Det kan være:
- Klargøring af anmeldelser og aftaler
- Udfærdigelse af deltager information og samtykke
- Varetage ekstern kommunikation, for eksempel oprettelse af hjemmeside og formidling af nyheder
- Tovholder på styregruppe- og arbejdsgruppemøder
- Følge op på projektøkonomien.
og meget mere – alt sammen afhængigt af projektets behov.
Regeringen og Danske Regioner ville i 2012 skabe bedre rammer for samarbejdet om klinisk forskning mellem det offentlige sundhedsvæsen og industrien. Et af initiativerne var etablering af det nationale koordinatornetværk Trial Nation, der blandt andet behandler feasibility-forespørgsler fra industrien. Pharmakoordinatoren er kontaktpunkt for generelle spørgsmål og henvendelser fra projektpersonale relateret til industri-initieret forskning. Spørgsmål kan sendes til Region Syddanmarks pharma- og medtech-koordinator til følgende mail: open.trialnation@rsyd.dk
Det er på OUH besluttet, at alle forsøg der ønskes registreret i ClinicalTrials.gov, fremover skal registreres under en centralt administreret organisationsprofil for OUH, der af ClinicalTrials.gov kaldes OdenseUH. Denne profil varetages af OPEN.
Procedure for registrering af forsøg
Du har ikke tidligere registreret forsøg i ClinicalTrails.gov:
- Du skal sende en e-mail til OUH.OPEN.ClinicalTrialsGov@rsyd.dk, hvor det fremgår, at du ønsker en individuel bruger med tilknytning til organisationen Odense University Hospital. Dit fulde navn, rsyd-mail samt telefonnummer skal fremgå af mailen
- Når du er oprettet, skal du selv registrere forsøget i ClinicalTrials.gov.
Læs uddybende vejledning til registrering her.
Du har tidligere registreret forsøg i ClinicalTrails.gov:
- Ændringen er blot, at det nu er OPEN, der administrativt skal godkende og frigive forsøget til review hos ClinicalTrials.gov. OPEN får automatisk besked, når forsøget oprettes under Odense University Hospital.
Ved alle forsøg du registrerer i ClinicalTrials.gov, skal du angive følgende:
- Sponsor = Odense University Hospital
- Responsible party = Sponsor
- Record owner = Den person som opretter forsøget i ClinicalTrials.gov
Det er dig, som er ansvarlig for, at registreringen er fyldestgørende. Du kan læse mere om kriterier for indholdet her.
Vær opmærksom på, at der er bestemte krav til opdatering, herunder at du skal gennemgå oplysningerne for aktive forsøg mindst én gang årligt. Læs mere om det her.
For yderligere information, se ClinicalTrials.gov - PRS Help Resources og ved spørgsmål, kontakt administrator på OUH.OPEN.ClinicalTrialsGov@rsyd.dk eller OPEN Projektkoordinering: open@rsyd.dk tlf.nr. 51 25 14 13.